Het meer van destelbergen

Vandaag naar het meer gereden van Destelbergen wat een zeer mooie meer is je kan er vollledig gaan rond rijden en er is ook nog andere sport terreinen beschikbaar voor andere sporten , het was zeer goed weer de wind zat mee dan nog even wat andere dorpen gedaan dat ik toch aan mijn 20 km dat ik gefiets hebben en zo gaan we de volgende keer onze km meters verder zetten . 


Fietsen in de vroege morgen naar het werk Het was nog heel vroeg in de morgen het was een beetje na 4 uur smorgens doordat ik om 5 uur begint te werken  en het was nog koud ook maar toch geeft dit zijn voordelen want er niemand op de weg en je hebt de baan voor jezelf behalve dat er soms wat auto's zijn maar dat is zeer weining . je kan het filmpje zelf ook bekijken klik op de vroegemorgen 

Goed weer om te fietsen 

Het is nog eens goed weer tijd om nog eens goed te kunnen fietsen heb ik dan ook gedaan even met de Ebike gefiets en het zag er al goed uit je voelt de lente in de lucht nu nog iets warmer en de lente is daar . Met de gewone gaan we ook fietsen natuurlijk dat spreekt van zelf . Maar nu we met de ebike onder de baan zijn voelt ook zeer goed en ik zie ook dat er terug veel wieler toeristen op de baan zijn . mij kan je geen wieler toerist noemen maar eerder een recreatieve fietser 🚴 die houd van de natuur en omgeving  en die graag naar alles kijkt wat zich rond mij afspeelt daarom vind ik zo zalig omdan te gaan fietsen en ook andere oorden te gaan verkennen ,maar dit komt nog eenmaal het veel warme wordt zit constant op de 🚲 fiets dan ben ik er niet meer van weg te krijgen . Maar we gaan het hier bij laten en tot een volgende fiets rit . 

Het is al een tijdtje geleden dat ik iets had geschreven maar doordat het weer nog niet echt goed zit om te fietsen . Maar toch vandaag op goede vrijdag heb ik eens een klein toertje gedaan ik vond het al zeer goed en ik hoop binnen kort van start te gaan meer fiets uit stappen te gaan maken met de Ebike of met de gewone fiets . ook zal ik van de gelegenheid maken om foto te trekken van de dieren in de natuur want geef toe wat kan er nu mooier zijn dan de natuur en alle rust ontvangen en geen stress meer hebben meer moet dan niet zijn . 

Blog

Op een dag het was al lente ben ik met de sport fiets naar de bossen van destelbergen gereden om deze eens te verkennen en ik vond het prachtig hoe mooi en rustig je daar kan rijden in de natuur dat is van ik van hou om in de natuur te zijn .

FIETS TIPS 

15-10-2022

Als je een fiets rit gaat doen maak dan eerst dat goede fiets kledij aan heb ,het moet daarom niet zoals de wielrenners maar goed genoeg dat je op je gemak voelt om te fietsen . dan kijk of de fiets volledig in orde dat er geen pannes ontstaan tijdens het fietsen het belangrijkste zijn 1. de Banden goede...

Fietsen 

Vandaag 28 december 2022 ben ik even gaan fietsen langs de landelijke weg van Laarne waar ook veel paarden te zien en een paarde melkerij is gelegen natuur is in de winter alles grauw en koud dan in de zomer dat het aangenamer is om te fietsen langs deze wegen maar toch wilde ik dit vandaag ik had zin om mijn benen even te strekken en even van de natuur te genieten zolang het niet begon te regenen . Op het einde van de rit als ik naar huis reed begon het toch lichtjes te regenen dan was het tijd om terug thuis te zijn maar mijn benen waren terug goed in vorm van even te rijden met de fiets . 

5 MINUTEN PER DAG 

Je hoeft niet iedere dag zeer veel km in de benen te hebben neen dat is niet waar als je iedere dag 5 minuten een toertje heb gereden met de fiets dan ben toch goed in orde met lichaam en de benen en wil je niet buiten kan binnen ook oefeningen doen met de benen dat je aan het fietsen bent 5 minuten meer moet dat niet zijn . 

Fiets Kuisen

De fiets kuisen is een deel van het onderhoud aan de fiets dat je zeker moet doen .Want als je eenmaal per week eens de fiets in onderhoud neemt om te kuisen zal deze ook langer meegaan . en als je eens een maal per maand een volledig onderhoud doet aan de fiets is dit nog beter dan staat die en kan die veel beter tegen alles . daarover heb ik een filmpje gemaakt over het kuisen van de fiets . deze kan je bekijken op mijn youtube kanaal . 

Regenweer

Doordat het zo slecht weer is kan ik niet te veel gaan fietsen ,alleen maar naar het werk en naar huis vind ik zeer jammer want van het fietsen kan je toch zeer goed ontspannen en je gedachten verzetten . en ook de fiets is dan te vuil en is ook niet altijd zo voor de ketting ten zij je met een riem rijd dan is het wat anders maar dan nog blijft de fiets ook vuil . laten we hopen dat het mooie weer snel terug komt .

Fiets ontleent 

Doordat mijn Ebike stuk is en moet herstelt worden heb ik een fiets ontleent van BLUBIKE omdat ik daar ook lid van ben ik zal deze geduurde twee dagen bij houden dan terug brengen maar heb mij ondertussen al een andere fiets gekocht dat ik toch binnen de 4 weken zal hebben een reserve fiets kan je noemen  nu met de bluebike rijden voelt goed aan deze fiets zijn krachten en goed om ermee te rijden in de stad maar langs moooie wegen en paden . Ik raad dit iedereen aan om zo eens een fiets te ontlenen eerst moet je wel een lidmaatschap aangaan van 12 euro per jaar dat niet veel is vind ik toch bij andere is dat per maand . En je vind nu bijna overal ga eens naar de site van bleubike en je zal bijna over vinden www.blubike.be 

EEN TIJDTJE GELDEN 

Het was al een tijdje geleden dat ik iets geschreven had wel dit wil wel zeggen ik ben de winter zo beu ik snak naar de lente en zomer dat we terug wat verder kunnen fietsen en mooi verhalen vertellen over onze fiets ervaringen want geef toe in de winter zie ik het soms niet zitten om ver te rijden alhoewel ik iedere dag naar het werk ga met de fiets ik fiets altijd want fietsen is gezond . 

Op weg naar je werk of school

Over laats was ik met de fiets naar het werk wat ik trouwens altijd maar het weer was iets beter en zachter ben ik eerst nog een toertje gaan rijden met de fiets om zo dan naar het werk te rijden . ik vind het heel leuk om eerst een fiets ritje te maken dat geeft mij meer energie om dan  naar het werk te gaan en je geniet van de natuur . en eenmaal ik op het werk ben dan ben ik volledig opgeladen  en kan ik zeer goed werk en ik had geen stress op de fiets wat auto bestuurders wel soms hebben.