Over mij en de fiets

Mijn naam is Philip verkercke ik ben 61 jaar en onderhoudsman - eletricien  

Ik ben beginnen te fiesten toen ik 5 jaar maar goed je was nog kind en daar was veel spelen aan , het is maar op de leeftijd van 12 jaar dat ik echt beginnen te fietsen ben doordat ik met mijn gebuur mee kon rijden en ik andere dorpen en steden aan het ontdekken was we spreken dan van de jaren 70 en 80 toen was de auto nog koning  niet zoals nu heden ten dagen . ik heb een heel andere wereld ontdekt via het fietsen en ik werd een avonturier in het fietsen . 

Fietsen is een avontuur op zich iedere keer dat ik terug ga gaan fietsen is het voor mij een avontuur en soms weet waar ik naar toe ga maar soms weet ik het niet dat vind ik een spannend  aan  niet weten waar je ga uitkomen en dan je weg terug gaan zoeken . wil je de filmpjes bekijken  en abonneren op mijn kanaal dat kan via youtube  klik op MIJN KANAAL   Vanaf heden ga ik nu regelmatig Shorts maken dat zijn kleine filmpjes van minder dan 2 minuten dit om te zien wat er mogelijk is met de fiets en als we iets willen filmen dat nuttig kan zijn voor onze fietsvrienden . 

Fietsen is een populaire vorm van transport en recreatie over de hele wereld. Hier zijn enkele aspecten van fietsen die je misschien interessant vindt:

  1. Geschiedenis: De uitvinding van de fiets gaat terug tot het begin van de 19e eeuw en heeft sindsdien verschillende transformaties ondergaan. De fiets werd aanvankelijk ontworpen als een loopfiets zonder pedalen, maar later werden pedalen toegevoegd voor meer efficiëntie.

  2. Voordelen: Fietsen heeft tal van voordelen, zoals het verbeteren van de cardiovasculaire gezondheid, het versterken van de spieren en het verminderen van stress. Het is ook een milieuvriendelijk alternatief voor autorijden.

  3. Soorten fietsen: Er zijn veel verschillende soorten fietsen, elk met hun eigen unieke kenmerken en ontwerpen. Enkele veel voorkomende typen zijn stadsfietsen, racefietsen, mountainbikes, vouwfietsen en e-bikes.

  4. Fietsen onderhoud: Fietsen vereist enig onderhoud om ervoor te zorgen dat het goed blijft werken. Dit kan variëren van het regelmatig smeren van de ketting tot het controleren van de bandenspanning en het vervangen van remblokjes.

  5. Fietsveiligheid: Bij het fietsen is het belangrijk om veiligheidsmaatregelen te nemen, zoals het dragen van een helm, het volgen van de verkeersregels en het gebruiken van verlichting en reflectoren.

  6. Fietscultuur: Fietsen heeft ook een sterke cultuur rondom zich heen, met verschillende gemeenschappen die zich richten op de fietscultuur en evenementen zoals wielerwedstrijden en fietsbeurzen.

  7. Fietsen als sport: Fietsen is een populaire sport met verschillende disciplines, zoals wegwielrennen, mountainbiken, BMX, triatlon en meer. Er zijn ook professionele wielerteams en competities, zoals de Tour de France en de Olympische Spelen.

Dit zijn slechts enkele aspecten van fietsen die je zou kunnen interesseren. Er is nog veel meer te ontdekken over deze fascinerende vorm van transport en recreatie.


STADFIETSEN 

Stadsfietsen zijn fietsen die ontworpen zijn voor gebruik in stedelijke omgevingen, zoals fietsen naar het werk, boodschappen doen, of gewoon recreatief fietsen in de stad. Deze fietsen hebben meestal een stevig frame, een comfortabele zitpositie en een aantal handige functies, zoals bagagedragers en verlichting.

Een belangrijk kenmerk van stadsfietsen is dat ze meestal niet zijn ontworpen voor snelheid of prestaties, maar eerder voor duurzaamheid, betrouwbaarheid en comfort. Ze hebben meestal een aantal versnellingen om het fietsen op heuvelachtig terrein gemakkelijker te maken, maar ze zijn niet ontworpen voor wedstrijden of langeafstandsritten.

Er zijn verschillende soorten stadsfietsen, zoals klassieke Nederlandse fietsen met terugtraprem, moderne hybride fietsen met versnellingen en vering, en elektrische stadsfietsen met een batterijondersteuning. Het type fiets dat het beste bij jou past, hangt af van je persoonlijke voorkeuren en de omgeving waarin je fietst.

mountainbike

Een mountainbike, ook wel bekend als een MTB of een terreinfiets, is een fiets die speciaal is ontworpen voor off-road fietsen op ruw terrein, zoals bergen, heuvels, bossen en andere onverharde paden. Deze fietsen hebben meestal brede banden met een grof profiel voor extra grip op de ondergrond, een stevig frame en een veringssysteem om de schokken van ruw terrein op te vangen.

Mountainbikes zijn ontworpen voor verschillende soorten terreinen en rijstijlen, waaronder cross-country, trail riding, enduro, downhill en freeride. Cross-country mountainbikes zijn lichter en hebben meestal minder vering, waardoor ze sneller en efficiënter kunnen rijden op vlak terrein en heuvels. Trail bikes hebben meestal meer vering en een iets zwaarder frame om beter om te gaan met technischer terrein, terwijl downhill bikes zwaarder zijn en een langere veerweg hebben om de schokken van afdalingen op hoge snelheid op te vangen.

Mountainbiken is een populaire en uitdagende sport die veel fysieke en technische vaardigheden vereist. Het kan een geweldige manier zijn om van de natuur te genieten en jezelf uit te dagen. Het is echter ook belangrijk om de juiste beschermende uitrusting te dragen, zoals een helm, knie- en elleboogbeschermers, en handschoenen om jezelf te beschermen tegen blessures in het geval van een val.

Koersfiets

Een koersfiets, ook wel bekend als een racefiets, is een lichtgewicht fiets die is ontworpen voor snelheid en prestaties op verharde wegen. Deze fietsen hebben meestal een slank frame, smalle banden met weinig profiel en een gebogen stuur waardoor de fietser een aerodynamische positie kan aannemen en snel kan trappen.

Koersfietsen zijn ontworpen voor snel rijden over lange afstanden en worden vaak gebruikt in wedstrijden zoals wegwedstrijden, tijdritten en triatlons. Ze zijn er in verschillende materialen, zoals aluminium, carbon en titanium, en verschillende maten, zodat rijders van verschillende lengtes en lichaamsbouw de juiste maat kunnen kiezen.

Koersfietsen zijn vaak uitgerust met een groot aantal versnellingen, waardoor de fietser gemakkelijk van snelheid kan veranderen en zich aan verschillende terreinomstandigheden kan aanpassen. Sommige koersfietsen hebben ook schijfremmen voor een betere remprestaties en controle, vooral bij nat weer of steile afdalingen.

Het rijden op een koersfiets vereist enige technische vaardigheden en fysieke kracht, maar het kan een geweldige manier zijn om in vorm te blijven en te genieten van snelheid en prestaties op de weg. Het is echter ook belangrijk om de juiste veiligheidsuitrusting te dragen, zoals een helm, om jezelf te beschermen in het geval van een val.

EBIKE & Speedpedelec

Een elektrische fiets, ook wel bekend als een e-bike, is een fiets die wordt aangedreven door een elektromotor. De motor wordt aangedreven door een oplaadbare batterij en kan de fietser extra vermogen geven om te trappen, waardoor het trappen gemakkelijker wordt en de fietser verder en sneller kan rijden.

E-bikes zijn er in verschillende soorten en maten, van compacte vouwfietsen tot mountainbikes en stadsfietsen. Sommige e-bikes hebben een lage ondersteuning, waardoor het trappen makkelijker wordt, terwijl andere fietsen een hoge ondersteuning hebben, waardoor de fietser bijna zonder moeite kan fietsen.

Een speed pedelec is een type e-bike dat is ontworpen om sneller te gaan dan een gewone e-bike, tot wel 45 km/u. Dit maakt het mogelijk om langere afstanden af te leggen in kortere tijd en kan een geweldige manier zijn om te pendelen of lange ritten te maken. Speed pedelecs hebben echter vaak strengere wetgeving en veiligheidsvoorschriften, zoals het dragen van een helm en het hebben van een kentekenplaat en een verzekering.

E-bikes en speed pedelecs kunnen een geweldige manier zijn om van het fietsen te genieten en jezelf te helpen bij het overbruggen van lange afstanden, vooral als je niet veel ervaring hebt met fietsen of als je problemen hebt met fysieke beperkingen. Het is echter ook belangrijk om veiligheidsmaatregelen te nemen, zoals het dragen van een helm en het volgen van de verkeersregels, om jezelf en andere weggebruikers te beschermen.