Welke fiets

s het elektrische fiets of e-bike?

Altijd blijven trappen

Een e-bike is voor de Belgische wet een kruising tussen een fiets en een brommer. Dat is eigenlijk best logisch, want een e-bike combineert je eigen power met de kracht van een elektromotor. De motor zit in het midden van de fiets, het achterwiel of het voorwiel en krijgt elektriciteit uit de accu die zich vaak bij de bagagedrager of in het frame bevindt.

Met een hendeltje of een knop op het stuur bepaal je hoe hard je gaat, waarbij de maximum toegestane snelheid is vastgelegd op 25 km/u. Op de meeste e-bikes kun je via het stuur ook het gewenste ondersteuningsniveau selecteren, maar dat heeft geen invloed op de fietsprestatie.

Wat is een speed pedelec?

Een speed pedelec is een elektrische fiets die een topsnelheid van 45 km/h kan bereiken. Sinds januari 2017 is een speed pedelec officieel gezien als bromfiets en is deze dus onderworpen aan bijkomende verkeersregels.

Speed pedelecs worden steeds meer als modaliteit ingezet voor woon-werkverkeer vanaf 15 km afstand. Door de snelheid, sportieve beweging en het hoge comfort zijn speed bikes een ideaal transportmiddel.

De Stadsfiets 

de stadfiets is een gewone fiets waar je zelf de onsersteuning in geeft . de moderne stadfiets is tegenwoordig uitgerust met voorvering en met zadelvering indien je dat wenst maar ook met zeer goed remschijven dat wel nodig om goed te kunnen stoppen maar de gewone Vbrake remblokjes die doen het nog altijd hoor als deze zeer goed zijn afgesteld kan je even goed remmen als de andere . en ook uitgerust met een naafdynamo of wat je vaker ziet dat ze op batterijen werken . 

FIETS MIDDENMOTER 

Hier zie de verschillende merken van de midden motor en link naar de website . 

De Plooifiets 

De plooifiets een zeer eenvoudige fiets waar je overal kan meenemen zowel in de stad of op het platte land je kan er mee op de tram metro en trein . en de prijzen verschillen ook van welke plooifiets je hebt deze beginnen van 200 euro tot 1000 en meer alle maal welke kwaliteit je wilt . maar al bij al een zeer gemakkelijke fiets om mee te rijden in de stad . 

Bafang 

Bafang middenmotor zijn heel goed en krachtig zij hebben motor voor voorwiel aandrijving  klik op bafang 

Bosch

Meeste E-bikes zijn met de bosch midden motor uitgerust en daar verschillende types onder klik op BOSCH

Shimano

Shimano midden motor is ook een krachtig motor voor E-bikes . klik op SHIMANO

Panasonic

Panasonic ander type middemotor voor de E-bike  klik op panasonic